Berek & Novak Ginecologie
280,00 lei
PRP: 400,00 lei
english version

Berek & Novak Ginecologie

thumbthumbthumb
PRP: 400,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 280,00 lei
Diferență: 120,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786068043159
Anul publicarii: 2015
Ediția: 15
Pagini: 1600
Format: 28 x 22 cm policrom

DESCRIERE

Co-editie Callisto si Wolters Kluwer Health - Lippincott Williams Wilkins USA. Policromie, coperta cartonata; 1600 pag., peste 1000 ilustratii!

Prima ediție a cărții Novak Ginecologie, scrisă de distinsul Dr. Emil Novak de la Johns Hopkins University School of Medicine, a devenit un tratat de referință pentru practica ginecologică pe plan internațional. Această ediție a păstrat formatul celor trei ediții precedente, care a fost îmbogățit cu ilustrații în policromie și cu reproduceri fotografice.

Ca și în cazul edițiilor precedente, volumul are scopul de a aduce informații cuprinzătoare din specialitatea ginecologiei. Toate capitolele au fost atent revizuite astfel încât să conțină informații și referințe de actualitate. Ilustrațiile și fotografiile au fost actualizate. În această ediție au fost adăugate două capitole noi – unul despre fibroamele uterine, aceasta fiind o problemă foarte des întâlnită la femei, și altul despre chirurgia robotică, ținând cont de utilizarea tot mai frecventă a acestei tehnologii în intervențiile ginecologice.

Acest tratat, cu origini în cadrul facultății Jonhs Hopkins University School of Medicine, continuă să reflecte contribuțiile acestei instituții de prestigiu. După apariția ediției a 5-a și decesul ulterior al Dr. Novak în 1957, mulți medici de la Jonhs Hopkins și unii membrii de la facultatea Vanderbilt au dus mai departe această tradiție: Dr. Edmund R. Novak până la ediția a 9-a în 1979; Dr. Howard W. Jones, Jr. și Dr. Georgeanna Seegar Jones până la ediția a 10-a în 1981; și Dr. Dr. Howard W. Jones, III, Dr. Loonie S. Burnett și Dr. Anne Colston Wentz până la ediția a 11-a în 1988. Acești editori, asistați de mulți consultanți de la facultatea Jonhs Hopkins, în special Dr. J. Donald Woodruff și Dr. Conrad G. Julian, au contribuit la definirea specialității ginecologiei în a doua jumătate a secolului XX. Toți acești medici au conturat practica ginecologiei așa cum este ea cunoscută în prezent – cu terapii chirurgicale și medicale, endocrinologie reproductivă, tehnologii de reproducere asistată, oncologie ginecologică, uroginecologie, și boli infecțioase. Ca absolvent al Jonhs Hopkins University School of Medicine sunt mândru să contribui la această bogată tradiție.

 

Berek & Novak Ginecologie, ediția a 15-a, este structurată în opt secțiuni. Prima secțiune, Principiile practicii ginecologice, include evaluarea inițială a pacientei ginecologice, anamneza și examenul fizic, și abilitățile de comunicare medic-pacient. Această secțiune abordează principiile etice ale îngrijirii pacientei, evaluarea calității îngrijirii și creșterea acesteia, și epidemiologia afecțiunilor ginecologice. A doua secțiune, Principiile fundamentale, prezintă bazele științifice ale specialității – noțiuni de anatomie și embriologie, biologie moleculară și genetică, și fiziologie reproductivă. A treia secțiune, Medicina preventivă şi asistența medicală primară, se referă la importanța măsurilor de îngrijire primară pentru femei, care au evoluat și includ măsuri preventive, metode de screening, planificare familială, sexualitate, și probleme psihiatrice comune. A patra secțiune, Ginecologie generală, cuprinde bolile benigne ale tractului reproducător feminin, infecțiile pelviene, fibroamele uterine, afecțiunile algice, bolile intraepiteliale, managementul pierderii precoce a sarcinii și al sarcinii ectopice, și bolile benigne ale sânului. A cincea secțiune, Chirurgia ginecologică, abordează managementul perioperator și operator al afecțiunilor ginecologice benigne prin endoscopie, histerectomie și chirurgie robotică. A șasea secțiune este Uroginecologia și şi chirurgia pelviană reconstructivă. A șaptea secțiune, Endocrinologia reproductivă, cuprinde bolile principale care afectează creșterea, dezvoltarea și funcția reproductivă la femei de la pubertate până la instalarea menopauzei și după aceea. A opta secțiune, Oncologia ginecologică, tratează bolile maligne ale tractului reproducător feminin și cancerul de sân.

 

La crearea acestui volum au contribuit numeroase persoane, cărora le sunt recunoscător. Îi mulțumesc lui Tim Hengst, un grafician de excepție, pentru crearea ilustrațiilor, a desenelor și diagramelor anatomice. În mod special sunt recunoscător talentatului meu editor Deborah Berek, care a evaluat și a îngrijit întregul proiect de la paginile inițiale ale manuscrisului până la intrarea cărții în tipar. Le mulțumesc tuturor celor de la Lippincott Williams & Wilkins care m-au ajutat, în special lui Charley Mitchell, pe care îl consider cel mai bun editor de carte medicală și cu care lucrez de peste 25 de ani. Le muțumesc lui Sonya Seigafuse și lui Nicole Walz pentru dedicarea, entuziasmul și priceperea cu care au urmărit manuscrisul pe tot parcursul procesului editorial. Recunosc valoarea extraordinară a efortului lui Chris Miller care a muncit alături de mine pentru a stabili formatul acestei cărți. Le mulțumesc pentru suport mentorilor mei – Dr. Sherman Mellinkoff (decan), Dr. J. Donald Woodruff, Dr. Kenneth J. Ryan, Dr. J. George Moore și Dr. William J. Dignam – precum și colegilor mei actuali Dr. Isaac Schiff, Dr. Gautam Chaudhuri, Dr. Neville F. Hacker, Dr. Beverly Mitchell și Dr. Philip Pizzo (decan). Fiecare dintre acești medici și dascăli erudiți m-au ajutat prin îndrumări și încurajări. Mulțumiri speciale pentru Laurie Lacob, Nicole Kidman și Keith Urban, Trisha Yearwood și Garth Brooks pentru sprijinul acordat Stanford Women’s Cancer Center - și pentru ajutorul, încurajarea și prietenia lor care au stimulat acest proiect.

 

Publicarea acestui volum marchează 6 ani de când mă aflu la conducerea Stanford University School of Medicine. Spiritul generos și dăruirea pentru sănătatea femeilor care ghidează activitatea colegilor mei la Stanford a fost o plăcere și o inspirație pentru mine. Comunitatea locală din afara universității este însuflețită de aceeași dedicare pentru îmbunătățirea sănătății și stării de bine a femeilor, la care contribuie prin eforturile lor.

Îmi doresc ca această specialitate să aibă un impact pozitiv continuu asupra sănătății femeilor în întreaga lume. Am speranța că activitatea noastră va aduce beneficii tuturor femeilor și va reduce numărul celor afectate de boli ale tractului reproducător feminin și de afecțiuni mamare. Fiind creat tocmai cu acest scop, volumul de față constituie o resursă pentru toți cei care studiază specialitatea ginecologiei.

Jonathan S. Berek

 

CUPRINS
PARTEA I: Principiile practicii
CAPITOLUL 1: Evaluarea iniţială şi comunicarea 2
CAPITOLUL 2: Principiile îngrijirii pacientelor 23
CAPITOLUL 3: Siguranța și calitatea actului medical 34
CAPITOLUL 4: Cercetarea clinică 47
PARTEA II: Principii de bază 
CAPITOLUL 5: Anatomie și embriologie 62
CAPITOLUL 6: Biologie moleculară şi genetică 112
CAPITOLUL 7: Fiziologia reproducerii 138
PARTEA III: Medicină preventivă şi asistența medicală primară
CAPITOLUL 8: Medicină preventivă şi screening 160
CAPITOLUL 9: Asistenţă medicală primară 180
CAPITOLUL 10: Planificare familială 211
CAPITOLUL 11: Sexualitatea, disfuncţiile sexuale şi abuzul sexual 270
CAPITOLUL 12: Probleme psihiatrice frecvente 305
CAPITOLUL 13: Terapii complementare 335
PARTEA IV: Ginecologie generală
CAPITOLUL 14: Afecţiuni benigne ale tractului reproducător la femeie 374
CAPITOLUL 15: Fibroame uterine 438
CAPITOLUL 16: Durerea pelviană și dismenoreea 470
CAPITOLUL 17: Endometrioza 505
CAPITOLUL 18: Infecţii genitourinare şi boli cu transmitere sexuală 557
CAPITOLUL 19: Leziuni intraepiteliale ale colului uterin, vaginului şi vulvei 574
CAPITOLUL 20: Avortul precoce şi sarcina ectopică 619
CAPITOLUL 21: Afecţiuni benigne ale sânului 652
PARTEA V: Chirurgie ginecologică
CAPITOLUL 22: Evaluarea preoperatorie şi îngrijirea postoperatorie 682
CAPITOLUL 23: Endoscopie ginecologică 749
CAPITOLUL 24: Histerectomia 803
CAPITOLUL 25: Chirurgie robotică 843
PARTEA VI: Uroginecologie şi chirurgie pelviană reconstructivă
CAPITOLUL 26: Afecţiuni ale tractului urinar inferior 862
CAPITOLUL 27: Prolapsul organelor pelviene 906
CAPITOLUL 28: Disfuncția anorectală 940
PARTEA VII: Endocrinologia reproducerii
CAPITOLUL 29: Pubertatea 992
CAPITOLUL 30: Amenoreea 1035
CAPITOLUL 31: Boli endocrine 1066
CAPITOLUL 32: Infertilitatea și tehnicile de reproducere asistată 1133
CAPITOLUL 33: Pierderea recurentă a sarcinii 1190
CAPITOLUL 34: Menopauza 1233
PARTEA VIII: Oncologie ginecologică
CAPITOLUL 35: Cancerul uterin 1250
CAPITOLUL 36: Cancerul de col uterin şi cancerul vaginal 1304
CAPITOLUL 37: Cancerul ovarian, al trompelor uterine şi al peritoneului 1350
CAPITOLUL 38: Cancerul vulvar 1428
CAPITOLUL 39: Boala trofoblastică gestaţională 1458
CAPITOLUL 40: Cancerul mamar 1479
Index 1505

REVIEW-URI

Rating general
5 (2 recenzii)
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
cand va aparea o data cartea aceasta in limba romana ????? suntem deja de 2 luni in 2014 )))))))))
5
va aparea cartea tradusa in limba romana?
Created in 0.0338 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.