english version

Robbins Patologie, Bazele Morfologice si Fiziopatologice ale Bolilor

Preț: 380,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786068043166
Anul publicarii: 2015
Ediția: 9
Pagini: 960
Format: 219 x 280 cm
Categoria: PATHOLOGY

DESCRIERE

Traducere din limba engleza: Robbins Basic Pathology, Co-editie CALLISTO &   ELSEVIER Science. Policromie, coperta cartonata!

Cu eleganța și distincția cu care v-am obișnuit de-a lungul a 25 de ani de activitate, CALLISTO și ELSEVIER și-au pus priceperea și contribuția laolaltă pentru a vă aduce pentru PRIMA DATĂ în limba ROMÂNĂ! ROBBINS PATOLOGIE: Bazele Morfologice si Fiziopatologice ale Bolilor un volum CREAT PENTRU A DĂINUI!

Clădit de-a lungul a 9 ediții succesive timp de peste 40 de ani ( din 1971! ) cu un colectiv de autori și editorial de elită, prestigios și inegalabil, “ROBBINS” este astăzi cea mai folosită resursă în sfera patologiei de către studenții la medicină, medici specialiști și profesioniști în îngrijirea stării de sănătate în întreaga lume! Unicitatea volumului este dată de TRADIȚIA și EVOLUȚIA continuă, ACTUALITATEA, CLARITATEA și ACURATEȚEA informației, toate laolaltă exprimate în manieră didactică.

Tradus și adoptat ca material didactic în majoritatea țărilor avansate - volumul este UNIVERSAL acceptat ca manual pentru studenți și standard disponibil în zeci de limbi străine, spaniolă, portugheză, franceză, germană, italiană, turcă, poloneză, greacă etc., - “ROBBINS” s-a dovedit peren și de neînlocuit în desăvârșirea unei educații medicale solide! Traducerea și adaptarea, grafica de excepție, tiparul ireproșabil în policromie, volumul în ediție cartonată contribuie la unicitatea și desăvârșirea unui volum creat pentru a dăinui!

 

...

Studentul medicinist al zilelor noastre este copleșit în încercarea de a sintetiza informațiile esențiale și de aceea în structura volumului casetele denumite “Rezumat” au menirea de a transmite mesajele cheie. Acestea au fost menținute chiar cu riscul adăugării unor pagini adiționale deoarece toți studenții au confirmat că acestea sunt extrem de utile! Multe dintre reprezentările grafice în policromie – scheme și diagrame – au fost adăugate pentru a facilita întelegerea conceptelor dificile precum controlul ciclului celular, funcțiile oncogenelor, interacțiunile virusului HIV cu receptorii acestuia și bazele biochimice ale morții celulare programate. Au fost de asemenea adăugate ilustrații noi, al căror număr total depășește 1000, iar formatul și reprezentarea color a tabelelor au fost modificate pentru a crește claritatea. Considerând faptul că în ultimii ani, înțelegerea bazelor moleculare ale bolilor a condus la crearea unor “terapii țintite, au fost abordate cele mai recente descoperiri privind genomul și medicina personalizată, dar în același timp a fost descris impactul progreselor științifice asupra bolilor care afectează sistemele de organe. Nu în ultimul rând, corelațiile clinice fac acest volum prietenos și ușor de studiat și asimilat!

În pofida modificărilor și revizuirilor extensive scopul volumului a rămas practic nealterat. Deși am intrat în epoca genomului, instrumentele clasice precum analiza macroscopică și cea microscopică rămân în continuare indispensabile. A fost menținut accentul pe corelațiile clinico-patologice, iar acolo unde a fost cazul, s-a subliniat impactul patologiei moleculare asupra practicii medicale. Toate acestea au fost introduse fără a aglomera în mod excesiv textul.

Suntem în continuare convinși că utilizarea limbajului științific corect și claritatea exprimării amplifică înțelegerea și facilitează procesul de învățare. Generații întregi de studenți au confirmat utilitatea acestei cărți. Și sperăm că și această ediție se va ridica la înălțimea celor precedente și va continua tradiția acestora.

 

La împlinirea a 40 de ani de la publicarea primei ediții a Robbins Patologie (1971) îl cităm pe Stanley Robbins în prefața primei ediții:

 

Ca și oamenii, exemplarele supraponderale ale cărților conțin adesea exemplare fine, subțiri care se zbat să iasă la iveală. Cu alte cuvinte acest volum are o astfel de relație cu precursorul sau, Robbins Pathology. Apariția volumului de față a fost impusă de provocările cu care se confruntă în zilele noastre studentul la medicină. Pe măsură ce planul de învățământ a fost modificat pentru a pune accent mai mare pe experiența clincă, timpul alocat pentru studiu s-a îngustat corespunzător...În crearea acestei cărți, leziunile foarte rare și obscure au fost omise intenționat iar cele rare și cu însemnătate redusă au fost descrise succint. Însă entitățile patologice majore au fost descrise pe larg.”

 

Cuprins

Leziuni celulare, moartea celulară și adaptarea celulară 1

Inflamația și repararea tisulară 29

Tulburări hemodinamice, tromboembolia și șocul 75

Richard N. Mitchell

Patologia sistemului imunitar 99

Neoplazia 161

Afecțiuni genetice și pediatrice 215

Anirban Maitra

Afecțiuni cauzate de factori de mediu și alimentari 269

Patologia generală a bolilor infecțioase 309

Alexander J. McAdam, Arlene H. Sharpe

Patologia sistemului vascular 327

Richard N. Mitchell

Inima 365

Richard N. Mitchell

Sistemul hematopoietic și sistemul limfoid 407

Plămânul 459

Aliya Noor Husain

Rinichiul și sistemul colector renal 517

Charles E. Alpers, Agnes B. Fogo

Cavitatea orală și tractul gastrointestinal 551

Jerrold R. Turner, Mark W. Lingen

Ficatul, vezica biliară și căile biliare 603

Neil D. Theise

Pancreasul 645

Anirban Maitra

Sistemul genital masculin și căile urinare inferioare 657
Jonathan Epstein

Sistemul genital feminin și glanda mamară 681

Husain A. Sattar

Sistemul endocrin 715

Anirban Maitra

Sistemul osteo-articular și tumorile de părți moi 765

Andrew E. Rosenberg

Nervii periferici și mușchii 797

Peter Pytel

Sistemul nervos central 811

Matthew P. Frosch

Tegumentul 851

Alexander J. F. Lazar, Wei-Lien Wang

Index 871

 

 

 

REVIEW-URI

Rating general
5 (6 recenzii)
5 stele
6
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Super

Este programata si o noua editie?
Mircea.
Buna ziua! Momentan nu este programata o noua editie.
Mircea.
o noua editie nu este programa pentru urmatorii ani
5

Minunata!

Recomand :) Traducere de nota 10.
5

Cartea ii super

Ar trebuie sa fie in biblioteca oricarui student
5

felicitari, o asteptam cu mult drag

propunem ca odata cu aceasta distincta si eleganta editie, de altfel mult asteptata, SA FIE INCLUSA si IN BIBLIOGRAFIA, LA NIVEL NATIONAL, PENTRU SUSTINEREA EXAMENULUI DE OBTINERE A TITLUI DE MEDIC SPECIALIST, INCEPAND DIN SEPT-OCT.2015, CONFORM TEMATICII PUBLICATE SI PE SITE-UL WWW.MS.RO, fara o bibliografie precizata.
5

inactivare alerta soc

alerta soc nu este activa la Robbins PATOLOGIE: Bazele Morfologice si Fiziopatologice ale Bolilor pentru a ne putea activa la produsul pe cale sa apara.
5
cand este gata !??

Cărți noi - PATHOLOGY

Created in 0.0398 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.